УВАГА! ПІД ЧАС ПОВІТРЯНОЇ ТРИВОГИ АДМІНІСТРАТИВНІ ПОСЛУГИ В ПІДРОЗДІЛАХ ДМС НЕ НАДАЮТЬСЯ!

У ДМС відбулася зустріч з представниками Китайської Народної Республіки

У ДМС відбулася зустріч з представниками Китайської Народної Республіки

У ДМС відбулася зустріч з представниками Китайської Народної Республіки

Сьогодні, 3 грудня, у ДМС відбулася робоча зустріч представників апарату міграційної служби України із представниками Канцелярії закордонних справ Народного уряду провінції Гуандун та Посольства Китайської Народної Республіки в Україні.

У зустрічі з представниками робочої групи "Один пояс, один шлях" на чолі з заступником керівника Канцелярії закордонних справ Народного уряду провінції Гуандун Ло Цзюньом взяли участь перший заступник Голови міграційної служби Наталія Науменко, заступник директора Департаменту у справах іноземців та осіб без громадянства Ольга Валетенко та начальник Управління міжнародних зв’язків Денис Шпак.

Учасники зустрічі обговорили особливості міграційної політики України щодо іноземних громадян, які перебувають на території України, в тому числі – і громадян Китайської Народної Республіки, які навчаються, працюють, тимчасово або постійно проживають в Україні.

Зі слів Наталії Науменко, громадяни Китайської Народної Республіки, які на законних підставах перебувають в Україні, зарекомендували себе як законослухняні особи, а відтак ДМС готова передавати їм, як іноземцям, знання, що стосуються міграційної сфери, які б і в подальшому сприяли їх законному перебуванню в нашій країні.

Під час зустрічі представники ДМС пояснили іноземним гостям особливості структури та діяльності міграційної служби України, після чого обговорили актуальні для обох сторін теми, які стосуються міграційної сфери, зокрема – питання захисту прав громадян КНР, які перебувають в Україні, а також мають бажання і надалі перебувати на території України.

Крім того, в ході спілкування іноземній делегації було продемонстровано біометричні документи, які видаються громадянам України, а також надано контакти «гарячих ліній» ДМС, Ситуаційного центру Національної поліції України та посольств, серед фахівців яких є і такі, що компетентні в питаннях міграційної служби, а також номери екстрених служб України.

У подальшому сторони зустрічі домовилися продовжити співпрацю у вирішенні питань міграційної сфери. Зокрема, Ло Цзюнь запросив представників Служби до КНР для відвідин Канцелярії закордонних справ Народного уряду провінції Гуандун, а представники ДМС, у свою чергу, запросили делегацію КНР ознайомитись з процедурою оформлення та видачі біометричних документів в Україні, а також досягненнями української держави в міграційній сфері загалом.