У ДМС відбулася зустріч з представниками міграційних відомств Королівства Нідерландів

У ДМС відбулася зустріч з представниками міграційних відомств Королівства Нідерландів

У ДМС відбулася зустріч з представниками міграційних відомств Королівства Нідерландів

Сьогодні, 11 жовтня, у ДМС відбулася робоча зустріч Голови міграційної служби Максима Соколюка із директором імміграційного бюро зв’язку та бюро прикордонних питань Служби натуралізації та імміграції Королівства Нідерланди Марком ван Ельзаккером та другим секретарем з питань імміграції Посольства Королівства Нідерландів в Україні Ізабель Сюплі. У зустрічі також взяли участь представники апарату ДМС.

Під час зустрічі було обговорено чимало робочих питань, які стосуються міграційної сфери, зокрема – окреслено діяльність та завдання міграційної служби, а також обговорено досвід, отриманий представниками ДМС під час оглядового візиту до Королівства Нідерландів влітку 2018 року.

Учасники зустрічі детально обговорили досвід Нідерландів у питаннях, що стосуються реадмісії осіб, нелегальної міграції, особливостей процедур отримання громадянами України дозволів на тимчасове та постійне проживання у Королівстві Нідерландів тощо. Також під час спілкування було розглянуто конкретні ситуації з досвіду Нідерландів, серед яких – вирішення міграційних питань у взаємодії при цьому з іншими відомствами, такими як поліція, міністерство внутрішніх та закордонних справ та іншими.

У подальшому сторони зустрічі домовилися продовжити співпрацю у вирішенні проблемних питань міграційної сфери. Також передбачається, що ДМС ознайомить представників Посольства Королівства Нідерландів в Україні з процедурою оформлення та видачі біометричних документів в Україні.