У ДМС відбулася зустріч з представниками Прикордонної Варти Республіки Польща

У ДМС відбулася зустріч з представниками Прикордонної Варти Республіки Польща

У ДМС відбулася зустріч з представниками Прикордонної Варти Республіки Польща

Сьогодні, 12 грудня, представники апарату ДМС за участю Голови міграційної служби Максима Соколюка та першого заступника Голови ДМС Наталії Науменко провели робочу зустріч із представниками Департаменту у справах іноземців Головної комендатури Прикордонної Варти Республіки Польща на чолі з директором Департаменту комунікацій та інформаційних технологій полковником Маріушем Кійовскі.

Учасники зустрічі обговорили чимало робочих питань, які стосуються міграційної діяльності обох країн і, зокрема – спільний досвід, отриманий як представниками Республіки Польща, так і представниками ДМС в процесі реалізації спільних проектів та навчальних програм, спрямованих на зміцнення міграційних процесів між країнами.

Загалом, представники ДМС представили делегації Прикордонної Варти Республіки Польща останні здобутки міграційної служби в розбудові системи управління міграцією, а також практику впровадження Україною біометричних документів та особливості їх виготовлення тощо.

Головною ж метою візиту представників Республіки Польща стало ознайомлення із роботою Національної системи біометричної верифікації та ідентифікації громадян України, іноземців та осіб без громадянства. Зі слів представників Прикордонної Варти Республіки Польща, український досвід із запровадження біометричних документів – дуже важливий для них, особливо у зв’язку із запланованим створенням у Республіці Польща єдиного національного реєстру іноземців.

Також в ході візиту до України польські фахівці відвідали Центр обслуговування громадян «Паспортний сервіс», де, зокрема, ознайомилися із процесом оформлення біометричних документів.

У подальшому сторони зустрічі домовилися продовжити співпрацю та обмін досвідом між країнами з питань, що стосуються міграційної сфери.