У відділеннях ОТП Банку зчитують ID-картки

У відділеннях ОТП Банку зчитують ID-картки

У відділеннях ОТП Банку зчитують ID-картки

Представники ОТП Банку продемонстрували Голові міграційної служби Максиму Соколюку власну систему зчитування ID-карток. Під час зустрічі обговорили також ситуацію із інфраструктурою та перспективи запровадження нових сервісів із використанням ID.

За словами Соколюка, починаючи з 2016 року банки поступово розпочали створювати інфраструктуру використання ID-карток у роботі з клієнтами, і ОТП Банк є одним з лідерів у цій сфері. Однак, ті сервіси які сьогодні вже створено, не використовують навіть 10% можливостей електронного документа. Всі дані на чіпі ID-карток підписано електронними сертифікатами, отже будь-яка організація може створити надійну систему верифікації документа та ідентифікації клієнта лише за допомогою зчитування ID-карток без необхідності проведення додаткових перевірок. За умови наявності спеціальних пристроїв у клієнтів, верифікація буде можлива просто з дому чи офісу.

За словами представників ОТП Банку можливості, які надає електронний чіп ID-картки, вже сьогодні дозволяють банкам економити час на введення персональних даних з клавіатури, та дозволять у майбутньому суттєво спростити процедури та розширити сервісні можливості для клієнтів.