Узгоджено проект Імплементаційного протоколу між Кабінетом Міністрів України та Урядом Федеративної…

Узгоджено проект Імплементаційного протоколу між Кабінетом Міністрів України та Урядом Федеративної Республіки Німеччина до Угоди між Україною та Європейським Співтовариством про реадмісію осіб

Узгоджено проект Імплементаційного протоколу між Кабінетом Міністрів України та Урядом Федеративної Республіки Німеччина до Угоди між Україною та Європейським Співтовариством про реадмісію осіб

14 червня 2017 року в приміщенні Державної міграційної служби України відбулися експертні консультації представників Федерального Міністерства внутрішніх справ ФРН та причетних центральних органів виконавчої влади України (зокрема Міністерства внутрішніх справ України, Адміністрації Державної прикордонної служби України та Міністерства закордонних справ України).

Предметом консультації був проект Імплементаційного протоколу між Кабінетом Міністрів України та Урядом Федеративної Республіки Німеччина до Угоди між Україною та Європейським Співтовариством про реадмісію осіб.

У ході консультацій сторони постатейно обговорили проект вищезгаданого Імплементаційного протоколу. Метою розробки та подальшого підписання згаданого Імплементаційного протоколу є поглиблення співпраці між причетними органами України та ФРН у питаннях реадмісії осіб, які станом на сьогоднішній день регулюються лише положеннями багатосторонньої угоди про реадмісію осіб, укладеної між Україною та Європейським Співтовариством 18 червня 2007 року.

Переведення співпраці на двосторонній рівень дозволить прискорити та оптимізувати взаємодію між профільними органами України та ФРН, залученими до реалізації вищезазначеного Імплементаційного протоколу.

За результатами обговорення проекту тексту Імплементаційного протоколу сторонам вдалося виробити узгоджений текст документа. Сторони також погодилися продовжити роботу над вивченням можливостей застосування сучасних методик здійснення реадмісії, що використовуються в ЄС.