В Україні видано 10-мільйонний біометричний паспорт

В Україні видано 10-мільйонний біометричний паспорт

В Україні видано 10-мільйонний біометричний паспорт

Сьогодні, 21 вересня, киянці Поліні Савіній було вручено 10-мільйонний біометричний паспорт для виїзду за кордон.

Офіційна церемонія вручення відбулася за участю Президента України Петра Порошенка, Міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова та Голови Державної міграційної служби України Максима Соколюка.

«У нас відбувається надзвичайно урочиста подія. Півтора року тому я був перший українським громадянином, який отримав перший біометричний паспорт. І сьогодні паспорт буде отримувати 10-ти мільйонний громадянин України. Наші паспорти вже більше ніж, півроку приймає Європа і ми не створили жодних проблем нашим партнерам з ЄС», – наголосив Петро Порошенко.

Також Глава держави зазначив, що ця цифра – 10 мільйонів – ще раз підтверджує: ті, хто стверджував, що нам не потрібен безвізовий режим з Європою та біометричні паспорти, дуже помилялися.

«Сьогоднішня подія – це велика честь для нас. Не секрет, що запровадження біометричних документів в Україні тісно пов’язано із безвізовим режимом поїздок між Україною та ЄС. Саме на виконання тоді ще Плану дій з лібералізації візового режиму міграційною службою було впроваджено біометричні документи – закордонний паспорт та ID-картку. По суті – візовий діалог з Європейським Союзом став для нас ефективним стимулом та інструментом для проведення вкрай важливої реформи», – зазначив Голова ДМС України Максим Соколюк.

Додаємо, що з початку 2018 року в Україні оформлено понад 3,7 млн. закордонних паспортів та близько 900 тисяч ID-карток. Щодня Державна міграційна служба обробляє понад 16 тисяч заяв на оформлення біометричного паспорту.