УВАГА! ПІД ЧАС ПОВІТРЯНОЇ ТРИВОГИ АДМІНІСТРАТИВНІ ПОСЛУГИ В ПІДРОЗДІЛАХ ДМС НЕ НАДАЮТЬСЯ!

Відбулося засідання Старших посадових осіб Празького процесу

Відбулося засідання Старших посадових осіб Празького процесу

Відбулося засідання Старших посадових осіб Празького процесу

17-18 грудня 2018 року у Празі (Чеська Республіка) відбулося засідання Старших посадових осіб Празького процесу.

Празький процес – ключовий і унікальний діалог з питань міграції серед країн Європейського Союзу, Шенгенської угоди, Східного партнерства, Західних Балкан, Центральної Азії, Росії та Туреччини.

Це найбільш комплексний діалог з питань міграції, регіональна платформа для зміцнення довіри, боротьби з незаконною міграцією, сприяння законній міграції, реадмісії і повернення, притулку і міжнародного захисту, а також інтеграції та реінтеграції.

Українська делегація на чолі з начальником Управління міжнародних зв’язків ДМС Шпаком Д.Р. під час засідання Старших посадових осіб Празького процесу взяла участь у робочих сесіях «Діалог з питань міграційної політики»,  «Празький процес – результати і плани», «Ідеї для ініціатив співробітництва в регіоні Празького процесу».

Зустріч Старших посадових осіб забезпечує платформу для обміну інформацією та політичного діалогу між державами Празького процесу.

Глобалізація міграційних процесів вимагає ефективного державного регулювання у сфері міграції із забезпеченням додержання прав і свобод мігрантів. Зростання кількості загроз, пов’язаних із неврегульованою міграцією, вимагає від держав концентрації зусиль з метою вирішення у міжнародно-правовій площині проблем задля безпечної, впорядкованої та законної міграції.

Особлива увага в цьому контексті має приділятися праву кожного мігранта на захист своїх прав, а також необхідності задоволення потреб найбільш вразливих категорій мігрантів, зокрема жінок, дітей, осіб з обмеженими фізичними можливостями.