Відбувся ознайомчий візит до Німеччини

Відбувся ознайомчий візит до Німеччини

Відбувся ознайомчий візит до Німеччини

З 27 листопада до 01 грудня 2017 року відбувся ознайомчий візит делегації представників України на чолі з Головою ДМС Соколюком М.Ю. до Федеративної Республіки Німеччина. До складу української делегації входили заступник Державного секретаря Кабінету Міністрів України Сергій Дехтяренко, представники органів виконавчої влади України та місцевого самоврядування.

Візит було організовано урядовою компанією Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH за дорученням Федерального міністерства економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) в рамках реалізації проекту «Реформа управління на сході України ІІ».

У ході візиту українська делегація відвідала Федеральну типографію (Bundesdruckerei GmbH) де ознайомилася з її функціями в адміністративно-правовій системі Німеччини та типами документів, які виготовляються підприємством, а також сучасними підходами до друку документів у Німеччині.

Також представники України зустрілися із державним секретарем Федерального міністерства внутрішніх справ паном Клаусом Віттом та обговорили питання документування громадян ФРН, системи паспортів та посвідчень особи, які використовуються в Німеччині.

У центрах по наданню адміністративних послуг українській делегації було представлено сучасні адміністративні процеси в ході видачі паспортів та взаємодії із федеральною типографією.

У ході зустрічі у Федеральній службі міграції та біженців (BAMF) сторони обговорили систему інтегрованого менеджменту в питаннях ідентифікації в процедурі надання статусу біженця.

Крім цього у ході візиту відбулися зустрічі Голови ДМС Максима Соколюка, заступника Державного секретаря Кабінету Міністрів України Сергія Дехтяренко із Надзвичайним і Повноважним Послом України в Федеративній Республіці Німеччина Андрієм Мельником та Генеральним Консулом України в Гамбурзі Оксаною Тарасюк. У ході зустрічей сторони обговорили актуальні питання міграційної політики України, насамперед, питання лібералізації ЄС візового режиму для України, вплив міграційної кризи на українсько-німецькі відносини, а також можливості та перспективи розвитку двосторонніх відносин у міграційній сфері. Також Голова ДМС перевірив роботу системи оформлення біометричних документів громадянам України та ознайомився із проблемними питаннями роботи консульських установ України в ФРН, насамперед щодо їх взаємодії з підрозділами Державної міграційної служби України.