Бігти, щоб врятувати життя

Бігти, щоб врятувати життя

Бігти, щоб врятувати життя

Шановні колеги!

Благодійний фонд «Право на захист» спільно з Державною міграційною службою України в грудні-листопаді 2017 року планують провести соціальну інформаційну кампанію під умовною назвою «Біжу, щоб вижити».

Головна мета інформаційної кампанії – підвищення рівня гуманності, толерантності українського суспільства до мігрантів, розуміння причин, з яких в Україну потрапляють біженці та усвідомлення їхніх потреб. Ми прагнемо донести до громадян України, що біженці їдуть до нас тому, що змушені рятувати свої життя та життя своїх дітей.

Матеріали кампанії будуть розміщені у соціальних мережах, на телебаченні та інтернет-ресурсах. Кампанію буде розпочато із соціального 30-секундного відео-ролика.

Цим листом звертаємось до всіх із проханням долучитися та підтримати кампанію, розглянувши можливість репосту та розміщення зазначеного ролика в ефірі та на ресурсах Вашої компанії, у соціальних мережах тощо.

Сценарій ролика: лунає постріл і глядачі бачать ноги, руки та обличчя чоловіка, який біжить, а потім – жінку, яка теж біжить. Водночас з’являються субтитри та голос диктора: «Деякі бігають – щоб схуднути. Деякі бігають на витривалість. А дехто – просто для задоволення. Я – біженець, бо рятую своє життя. Я біжу, щоб вижити». Останні кадри – чоловік та жінка біжать із міста, що палає, тримаючи на руках маленьких дітей.

Декларацією принципів толерантності ООН від 16 листопада 1995 року, визначається, що толерантність – це повага, сприйняття та розуміння багатого різноманіття культур нашого світу, форм самовиявлення людської особистості. Формуванню толерантності сприяють знання, відкритість, спілкування та свобода думки, совісті і переконань. Саме етнічна толерантність є важливим індикатором прихильності українського суспільства до демократичних цінностей та євроінтеграційного вектору, важливим завданням державної політики.

Сьогодні в Україні проживає менш як три тисячі біженців. Основна Їхня потреба полягає в тому, щоб у новому безпечному середовищі мати можливість побудувати нове життя. На тлі складнощів з отриманням необхідних документів та реалізацією своїх прав, найбільшою проблемою біженців залишається повноцінна інтеграції в українське суспільство.

Саме міфи та стереотипи найбільше заважають біженцям стати частиною та повноправними членами суспільства. Найбільш ефективним методом спростування міфів щодо біженців, яких наразі існує чи не більше, ніж самих біженців у нашій країні, є постійна робота із суспільством і незалежне інформування про кількість і становище біженців в Україні.

Кампанія буде проводитися в рамках проекту «перетворюючи Україну в більш толерантне місце для біженців та шукачів притулку», що здійснюється за підтримки Посольства Федеративної Республіки Німеччина.
Заздалегідь вдячні.

З повагою,

Президент
БФ «Право на захист»
  Олександр Галкін
Голова Державної міграційної служби України   Максим Соколюк

 

 Додатково: