Вільний вибір місця звернення для оформлення посвідок на тимчасове проживання в Україні за іноземцями…

Вільний вибір місця звернення для оформлення посвідок на тимчасове проживання в Україні за іноземцями та особами без громадянства

Вільний вибір місця звернення для оформлення посвідок на тимчасове проживання в Україні за іноземцями та особами без громадянства

Державна міграційна служба України здійснює оформлення іноземцям та особам без громадянства посвідок на тимчасове проживання в Україні з безконтактним електронним носієм. Цей документ посвідчує особу та підтверджує законні підстави для тимчасового проживання в Україні.

Клопотання для їх отримання ця категорія осіб повинна подавати особисто з наданням біометричних даних не пізніше ніж за 15 робочих днів до закінчення встановленого строку перебування в Україні, визначеного у візі або на період, встановленого законодавством чи міжнародними договорами. Видача посвідок здійснюється протягом 15 робочих днів з дати прийняття документів.

ДМС України інформує, що для забезпечення доступних і зручних умов своєчасної подачі документів на оформлення посвідок передбачена можливість іноземцям та особам без громадянства за своїм бажанням звертатись на вибір до територіальних підрозділів/органів ДМС, центрів надання адміністративних послуг, центрів обслуговування громадян «Паспортний сервіс». Ці уповноважені суб’єкти актами Кабінету Міністрів України наділені тотожними правами та повноваженнями щодо внесення необхідної інформації до Єдиного державного демографічного реєстру для оформлення посвідок на проживання в Україні.

На даний час ДМС України запроваджені електронні сервіси, за допомогою яких в режимі оn-line можуть подаватись звернення через електронну приймальню або відгук про якість наданої адміністративної послуги.