Візит делегації України до Королівства Бельгія

Візит делегації України до Королівства Бельгія

Візит делегації України до Королівства Бельгія

26 вересня ц.р. розпочався ознайомчий візит делегації України на чолі з Головою ДМС Соколюком М.Ю. до м. Брюссель (Королівство Бельгія) в рамках проекту ЄС «Підтримка управління міграцією та притулком в Україні».

У ході візиту заплановано проведення зустрічей з представниками Генерального Директорату Європейської Комісії з питань міграції та внутрішніх справ і міграційних органів Королівства Бельгія з метою ознайомлення з існуючими інформаційними системами ЄС у сфері управління міграцією та кордонами, зокрема взаємодією таких систем та стандартами обміну даними, включаючи біометричними, а також питаннями документування власних громадян та іноземців, протидії нелегальній міграції, надання притулку та інтеграції тощо.

Також у рамках візиту працівники ДМС візьмуть участь у засіданні Спільного комітету Україна - ЄС з питань реадмісії, який відбудеться 28 вересня 2018 року. Під час засідання передбачається обмін інформацією про виконання Угоди між Україною та Європейським Співтовариством про реадмісію осіб та представлення європейській стороні інформації щодо створення в Україні, в рамках проекту «Підтримка управління міграцією та притулком в Україні», електронної платформи з опрацювання запитів з реадмісії.