УВАГА! ПІД ЧАС ПОВІТРЯНОЇ ТРИВОГИ АДМІНІСТРАТИВНІ ПОСЛУГИ В ПІДРОЗДІЛАХ ДМС НЕ НАДАЮТЬСЯ!

Візит делегації України до Королівства Нідерланди

Візит делегації України до Королівства Нідерланди

Візит делегації України до Королівства Нідерланди

27 серпня 2018 року розпочався ознайомчий візит української делегації на чолі з Головою ДМС Максимом Соколюком до Королівства Нідерланди, в рамках фінансованого Європейським Союзом проекту «Зміцнення управління міграцією та притулком в Україні», який реалізовується Представництвом МОМ в Україні.

До складу української делегації увійшли представники Державної міграційної служби України, Адміністрації Державної прикордонної служби України та Національної поліції України.

У ході візиту передбачається проведення зустрічей з представниками Міністерства безпеки та правосуддя Королівства Нідерланди та Королівської військової поліції Королівства Нідерланди з метою ознайомлення з питаннями використання біометричної ідентифікації та верифікації в процесі управління міграцією, зокрема обмін біометричними даними між різними державними органами, його нормативне врегулювання, системою реєстрації затриманих мігрантів тощо. Також заплановано відвідання Центру тимчасового утримання мігрантів у м. Роттердам.

27 серпня 2018 року українська делегація зустрілася з керівництвом Міністерства безпеки та правосуддя Королівства Нідерланди та ознайомилася з роботою Служби з питань імміграції та натуралізації, Головного агентства з прийому шукачів притулку та Служби репатріації та повернення. Також відбулася зустріч з Координатором Національного тактичного командування аеропорту Schiphol та ознайомлення з презентацією Центру збору інформації у сфері прикордонного контролю.

Загалом нідерландська сторона відзначила високий рівень співпраці з Україною, насамперед з питань реадмісії, рівень виконання запитів у 2018 році Україною перевищив 90%. Також було відзначено значні здобутки України в питаннях реформування сфери управління міграцією.