Візит делегації України до Королівства Нідерланди

Візит делегації України до Королівства Нідерланди

Візит делегації України до Королівства Нідерланди

27 серпня 2018 року розпочався ознайомчий візит української делегації на чолі з Головою ДМС Максимом Соколюком до Королівства Нідерланди, в рамках фінансованого Європейським Союзом проекту «Зміцнення управління міграцією та притулком в Україні», який реалізовується Представництвом МОМ в Україні.

До складу української делегації увійшли представники Державної міграційної служби України, Адміністрації Державної прикордонної служби України та Національної поліції України.

У ході візиту передбачається проведення зустрічей з представниками Міністерства безпеки та правосуддя Королівства Нідерланди та Королівської військової поліції Королівства Нідерланди з метою ознайомлення з питаннями використання біометричної ідентифікації та верифікації в процесі управління міграцією, зокрема обмін біометричними даними між різними державними органами, його нормативне врегулювання, системою реєстрації затриманих мігрантів тощо. Також заплановано відвідання Центру тимчасового утримання мігрантів у м. Роттердам.

27 серпня 2018 року українська делегація зустрілася з керівництвом Міністерства безпеки та правосуддя Королівства Нідерланди та ознайомилася з роботою Служби з питань імміграції та натуралізації, Головного агентства з прийому шукачів притулку та Служби репатріації та повернення. Також відбулася зустріч з Координатором Національного тактичного командування аеропорту Schiphol та ознайомлення з презентацією Центру збору інформації у сфері прикордонного контролю.

Загалом нідерландська сторона відзначила високий рівень співпраці з Україною, насамперед з питань реадмісії, рівень виконання запитів у 2018 році Україною перевищив 90%. Також було відзначено значні здобутки України в питаннях реформування сфери управління міграцією.