За тиждень дії операції «Мігрант» територіальні органи і підрозділи ДМС виявили майже півтисячі…

За тиждень дії операції «Мігрант» територіальні органи і підрозділи ДМС виявили майже півтисячі нелегальних мігрантів

За тиждень дії операції «Мігрант» територіальні органи і підрозділи ДМС виявили майже півтисячі нелегальних мігрантів

Про це Директор Департаменту у справах іноземців та осіб без громадянства ДМС Наталія Науменко 7 серпня повідомила на нараді керівництва МВС України.

Вона зазначила, що станом на 6 серпня 2018 року територіальними органами і підрозділами ДМС виявлено 449 нелегальних мігрантів. Щодо 397 із них прийнято рішення про примусове повернення, стосовно 26 - судом задоволено позови про примусове видворення. За час проведення заходів проконтрольовано виконання 38 рішень про примусове повернення та 4 осіб видворено в примусовому порядку.

Також директор Департаменту у справах іноземців та осіб без громадянства ДМС наголосила, що під час проведення нинішніх заходів міжвідомча взаємодія на основних напрямах протидії нелегальній міграції суттєво покращилася. Задоволення подань становить від 87,5% до 96,5%, що значно перевищує показники минулих заходів.

Нагадаємо, що цільові превентивні заходи, спрямовані на запобігання та протидію нелегальній міграції та іншим порушенням законодавства України в міграційній сфері, на виконання доручення Міністерства внутрішніх справ з 1 по 31 серпня 2018 року в Україні спільно проводять Національна поліція Державна міграційна служба та Державна прикордонна служба України.