Завершено українсько-польський проект «Зміцнення потенціалу Державної міграційної служби України…

Завершено українсько-польський проект «Зміцнення потенціалу Державної міграційної служби України в управлінні міграційними процесами»

Завершено українсько-польський проект «Зміцнення потенціалу Державної міграційної служби України в управлінні міграційними процесами»

12 червня 2018 року в передмісті м. Вроцлав, Республіка Польща, відбулася міжнародна конференція на тему «Підтримка управління міграцією в Україні, як модель співпраці з третіми країнами», в рамках якої відбулося офіційне завершення реалізації проекту «Зміцнення потенціалу Державної міграційної служби України в управлінні міграційними процесами».

У ході конференції учасників заходу поінформовано про результати реалізації Проекту, а саме досягнуті цілі, задачі та результативність участі працівників ДМС у проведених тренінгах. Загалом у тренінгах, які проходили як на території Польщі, так й України, взяли участь майже триста працівників ДМС з різних територіальних органів та підрозділів. Польські експерти ділилися досвідом з питань управління міграційними процесами, існуючими польськими та європейськими підходами до роботи із іноземцями, біженцями, нелегальними мігрантами, а також із питань виявлення підробних документів тощо.

Разом із цим учасники заходу обговорили питання безвізового в’їзду громадян України на територію Європейського Союзу. Польська сторона підкреслила відсутність суттєвих проблем у згаданому контексті.

Також учасниками заходу були обговорені можливі напрями подальшої співпраці та майбутніх проектів.

Крім представників України та Польщі участь у конференції взяли також представники Чехії, Словаччини, Угорщини. Латвії. Естонії, Молдавії та інших країн, а також Європейського агентства з охорони зовнішніх кордонів країн-членів Європейського Союзу (FRONTEX).