Зустріч із представниками Міжнародної організації з міграції

Зустріч із представниками Міжнародної організації з міграції

Зустріч із представниками Міжнародної організації з міграції

5 червня  2018 року  відбулася  зустріч   Голови  міграційної служби  Максима Соколюка з Регіональним директором країн Південно-Східної Європи, Східної Європи та Центральної Азії  Регіонального представництва МОМ у Відні пані Аргентиною Сабадош та Головою  Представництва МОМ в Україні доктором Томасом Лотаром Вайсом.

У ході зустрічі Максим Соколюк окреслив коло практичних заходів,  які ДМС   здійснює з метою приведення української системи управління міграційними процесами  у відповідність до європейських і міжнародних стандартів.

Реалізації  визначених завдань сприяє послідовне виконання Стратегії державної міграційної  політики України на період  до 2025 року, затвердженої Урядом України, співпраця у рамках  проекту «Підтримка управління міграцією та притулком в Україні» (IMMIS), який імплементується Представництвом МОМ в Україні, а також запровадження в Україні сучасної біометричної системи документування іноземців та осіб без громадянства.

Пані Аргентина Сабадош та доктор Томас Лотар Вайс відзначили суттєві здобутки української держави в розвитку міграційної сфери,  наданні гуманітарної підтримки мігрантам, які її потребують, зокрема, шляхом адаптації кращих міжнародних практик до українського контексту та розбудови інституційних і технічних спроможностей ДМС.

Сторони домовилися продовжити співробітництво між ДМС та МОМ з метою вирішення актуальних  питань у сфері міграційної політики,  що є важливою умовою  зміцнення економіки і  посилення національної безпеки  Української  держави.