Зустріч із представниками Посольства США в Україні та Представництвом Міжнародної організації з…

Зустріч із представниками Посольства США в Україні та Представництвом Міжнародної організації з міграції в Україні

Зустріч із представниками Посольства США в Україні та Представництвом Міжнародної організації з міграції в Україні

16 березня 2018 року відбулася робоча зустріч Голови Державної міграційної служби України Максима Соколюка з представниками Посольства США в Україні та Представництва МОМ в Україні.

Під час зустрічі сторони обговорили актуальні питання отриманням українського громадянства, ідентифікації та верифікації осіб, оформлення паспорта громадянина України у формі картки та паспорта громадянина України для виїзду за кордон.

Максим Соколюк підкреслив, що в 2016-2017 роках було розпочато глибинну реформу системи документування, змінено законодавство та запроваджено принципово нові механізми ідентифікації та документування як громадян України так й іноземців. Він наголосив на тому, що розпочато роботу з проведення перевірки територіальних органів ДМС з метою виявлення та запобігання корупції.

Крім того, започатковано процедуру оцифровування паперових архівів, що дало можливість розпочати нову добу в функціонуванні системи документування в Україні, оскільки дозволило суттєво спростити та прискорити процес ідентифікації громадян.

Представники Посольства США в Україні також поділилися досвідом запровадження біометричних документів в США, що посвідчують особу та удосконалення системи видачі паспортів.

Сторони домовилися докласти максимальних зусиль для розвитку подальшого співробітництва між країнами в міграційній сфері. Зокрема, було досягнуто згоди залучити досвід експертів США та ознайомитися із досягненнями американських колег в питаннях громадянства, ідентифікації та верифікації осіб.