Зустріч з делегацією Посольства Австрії в Україні

Зустріч з делегацією Посольства Австрії в Україні

Зустріч з делегацією Посольства Австрії в Україні

26 квітня 2018 року відбулася зустріч Голови Державної міграційної служби України Максима Соколюка  з  Надзвичайним та Повноважним Послом Австрії в Україні пані Герміне Поппеллер  та поліцейським аташе Посольства Австрії в України паном Гансом Арцбахером.

Під час зустрічі сторони обговорили питання  міграційної політики,  протидії  нелегальній міграції, надання іноземцям статусу біженця або особи, яка потребує додаткового захисту, а також процедури примусового видворення з України.

Максим Соколюк ознайомив гостей з результатами  та пріоритетними завданнями  ДМС  за цими напрямами,  приділивши  увагу законодавчим змінам,  які дозволяють розпочати   документування іноземців та осіб без громадянства посвідками на постійне і тимчасове проживання нового зразка – у формі карток з безконтактним електронним носієм.

Делегація  Посольства Австрії в Україні відзначила  значні досягнення ДМС  у сфері  запобігання нелегальній міграції та  реалізації спільних міжнародних проектів, спрямованих на покращення європейського міграційного клімату. 

Сторони домовилися докласти максимальних зусиль для розвитку співробітництва між Україною та Австрією з метою подальшого захисту  міграційної безпеки обох країн.