За останній тиждень проведення відпрацювання «Мігрант» в Запорізькій області виявлено понад 10…

За останній тиждень проведення відпрацювання «Мігрант» в Запорізькій області виявлено понад 10 нелегальних мігрантів

За останній тиждень проведення відпрацювання «Мігрант» в Запорізькій області виявлено понад 10 нелегальних мігрантів

З 1 серпня 2018 року в Запоріжжі проводяться заходи під умовною назвою «Мігрант». За останній тиждень відпрацювань, працівниками відділу організації запобігання нелегальній міграції, реадмісії та видворення УДМС України в Запорізькій області разом з СБУ області та прикордонною службою були проведені масштабні спільні заходи по території Запорізької області, перевіркою охопили 3 курортні райони області – м. Бердянськ, м. Мелітополь та смт. Кирилівка (Якимівського району).

Робоча група відпрацювала найбільш скупчені місця, де перебувають іноземці: бази відпочинки, міські пляжі, набережні, ринки, у тому числi й нічні, кіоски громадського харчування та інші.

Завдяки цілодобовiй роботi працівниками було виявлено понад 10 нелегальних мігрантів та складено 29 протоколів про адміністративне правопорушення.   Іноземці-порушники здійснювали незаконну трудову діяльність, проживали за недійсними документами та ухилялись від виїзду після закінчення відповідного терміну перебування.

За надання іноземцям – нелегалам житла, двох громадян України було притягнуто до адміністративної відповідальності за ст. 206 КУпАП (порушення порядку надання іноземцям та ОБГ житла, транспортних засобів та сприяння і наданні інших послуг) та накладено адміністративні штрафи по 5100 грн.

Також був виявлений громадянин Вірменії, у якого не було можливості виконати обов’язок виїзду за межі України, тож іноземець за день до закінчення строку свого перебування подав заяву щодо добровільного його повернення з України.

На разі робота по виявленню порушників міграційного законодавства продовжується. Всі громадяни, які мають інформацію про таких порушників, можуть звернутись з інформацією до найближчого підрозділу міграційної служби чи за телефоном гарячої лінії Управління (061) 233-03-74.

Управління ДМС у Запорізькій області