Міграційна служба Донецької області продовжує активну роботу з протидії нелегальній міграції на…

Міграційна служба Донецької області продовжує активну роботу з протидії нелегальній міграції на території області

Міграційна служба Донецької області продовжує активну роботу з протидії нелегальній міграції на території області

Упродовж минулих двох тижнів спільними заходами  міграційників Донеччини та управлінням міграційної поліції Донецької області виявлено 12 іноземців, які незаконно знаходяться на території нашої держави.

Перевіркою документів з’ясовано, що двоє з цих іноземців є особами, які ухиляються від виконання прийнятих стосовно них рішень про примусові повернення, переховуються від представників органів влади та ухиляються від виїзду з України. Стосовно цих осіб проведено законодавчо визначені заходи, внаслідок яких 28 травня Приморським районним судом м. Маріуполя Донецької області прийнято рішення про примусове видворення за межі України стосовно громадянина Республіки Білорусь П., а 03 червня  Волноваським районним судом Донецької області  прийнято аналогічне рішення у відношенні до громадянина Республіки Азербайджан А.

Зазначені іноземці при взаємодії міграційної служби Донецької області та управління міграційної поліції Донецької області доставлені та розміщені до Чернігівського пункту тимчасового перебування іноземців та осіб без громадянства, які незаконно перебувають в Україні. Натепер вирішується питання їх примусового видворення з України. Крім того, найближчі 5 років, в’їзд до України їм буде заборонено.

Стосовно інших десяти іноземців територіальними підрозділами ГУ ДМС у Донецькій області прийнято рішення про примусові повернення за межі України з притягненням до адміністративної відповідальності за ч. 1 ст. 203 КУпАП.

Міграційна служба Донецької області вкотре наголошує на необхідності дотримання іноземцями та особами без громадянства правил перебування в Україні та закликає вчасно звертатись до міграційної служби.

Головне управління ДМС у Донецькій області