Державні службовці УДМС України в Чернігівській області підвищували медіа-грамотність

Державні службовці УДМС України в Чернігівській області підвищували медіа-грамотність

Державні службовці УДМС України в Чернігівській області  підвищували медіа-грамотність

Медіа-грамотність — це сукупність знань, навичок та умінь, що дозволяють людям аналізувати, критично оцінювати і створювати різноманітні повідомлення для різних типів медіа. Медіа-грамотність передбачає вміння розуміти й аналізувати, як медіа функціонують у суспільстві та який вплив вони мають.

З метою підвищення медіа-грамотності державних службовців Управління, начальник відділу управління персоналом Тетяна Кириченко провела сьогодні тренінг на тему: «Критичне мислення та медіа-грамотність», «Забезпечення інформаційної безпеки при роботі в мережі Інтернет».

За допомогою спеціальних вправ, спеціалісти вчилися формувати навички критичної оцінки інформації на предмет достовірності. Підвищували медіа-гамотність у користуванні соціальними мережами в службових та особистих цілях, використання електронних скриньок. Вчилися розпізнавати «fake news» (фейкові новини) та  багато іншого.

Насамкінець тренінгу, всі учасники ознайомилися із загальними рекомендаціями щодо забезпечення інформаційної безпеки при роботі в мережі Інтернет.

Управління ДМС у Чернігівській області