УВАГА! ПІД ЧАС ПОВІТРЯНОЇ ТРИВОГИ АДМІНІСТРАТИВНІ ПОСЛУГИ В ПІДРОЗДІЛАХ ДМС НЕ НАДАЮТЬСЯ!

Проблеми документування осіб без громадянства на Берегівщині

Проблеми документування осіб без громадянства на Берегівщині

Проблеми документування осіб без громадянства на Берегівщині

9 червня в м. Берегово відбувся круглий стіл за участю представників міграційної служби Закарпаття,  районного відділу ДРАЦС, голів сільських рад, старостинських округів, директорів шкіл району. Захід організований громадською організацією NEEKA Ukraine за підтримки UNHCR Ukraine - Aгентство ООН у справах біженців в Україні. Обговорювалися питання документування осіб без громадянства та осіб під ризиком без громадянства.

На Берегівщині проживає третина всього ромського населення краю. Відсутність у цієї категорії населення документів, що посвідчують особу (у деяких випадках поколіннями), ставить ромів під загрозу безгромадянства. Минулого року Берегівським РВ ГУ ДМС в Закарпатській області  було документовано паспортом громадянина України 170 ромів. Валерій Безрученко, керівник районного відділу  міграційної служби, також зазначив, що підрозділ готовий  і до прийому заяв про визнання особою без громадянства.

За підсумками засідання заплановано проведення спільних моніторингових візитів в села Берегівського району з метою подальшої ідентифікації осіб під ризиком безгромадянства.

Головне управління ДМС у Закарпатській області