Кіровоградщина: п'ятеро осіб звернулись для визнання особою без громадянства

Кіровоградщина: п'ятеро осіб звернулись для визнання особою без громадянства

Кіровоградщина: п'ятеро осіб звернулись для визнання особою без громадянства

У травні в Управлінні Державної міграційної служби у Кіровоградській області розпочато прийом заяв про визнання особою без громадянства. За цей час було прийнято таких заяв від 5-ти осіб.

Це особи, які проживають на території Кіровоградської області з недійсними паспортами або взагалі без документів і не визнанні жодною державою як громадяни. Здебільшого це вихідці з республік колишнього СРСР, або діти, які свого часу в'їхали з батьками і за певних обставин своєчасно не отримали документи, що посвідчують особу та підтверджують громадянство. При цьому чимала кількість таких осіб  мають підстави для набуття громадянства або оформлення дозволу на імміграцію в Україну. Втім до законодавчого врегулювання питання визнання особою без громадянства вони не мали можливості це зробити, адже проживали нелегально.

Відтепер особи такої категорії проходитимуть процедуру визнання особами без громадянства і набудуть легального статусу в Україні. Отож, протягом законодавчо визначеного строку міграційники проводитимуть необхідні перевірки щодо встановлення факту неналежності такої особи до громадянства будь-якої держави в силу дії її закону та співбесіди. У результаті позитивного рішення особа зможе отримати документи та законно проживати, працевлаштуватись, навчатись та користуватись іншими соціальними та економічними привілеями.

Управління ДМС у Кіровоградській області