На Кіровоградщині молодий чоловік отримав довгоочікувану ID-картку завдяки цифровізації роботи…

На Кіровоградщині молодий чоловік отримав довгоочікувану ID-картку завдяки цифровізації роботи Міграційної служби

На Кіровоградщині молодий чоловік отримав довгоочікувану ID-картку завдяки цифровізації роботи Міграційної служби

Оформити свій перший паспорт громадянина України 24-річний Артур мав намір та робив спроби давно, однак його життєві обставини значно ускладнили цей процес. Втім, завдячуючи впровадженню цифрових технологій у внутрішні робочі процеси, міграційникам вдалось оформити першу ID-картку молодому чоловіку.

Так сталось, що Артур не проживав з батьками і ніякої інформації про їх місцезнаходження не мав, коли прийшов час документуватись у зв'язку з досягненням віку першим паспортом громадянина України. Адже, отримуючи паспорт вперше, необхідно надати паспорти батьків для підтвердження громадянства дитини.

Працівники Світловодського районного сектору УДМС у Кіровоградській області, куди звернувся молодий чоловік, із непростої його ситуації все ж таки знайшли вихід. За наявними відцифрованими обліками в Єдиній інформаційно-аналітичній системі управління міграційними процесами та завдяки автоматизованій взаємодії ЄІАС УМП з іншими державними органами вдалось отримати відомості про матір. Це і дало можливість та підстави чоловіку нарешті отримати ID-картку.

Кожна така історія вкотре засвідчує, що невпинний процес цифрової модернізації внутрішньої роботи Служби, дозволяє вирішувати проблемні ситуації і дає можливість допомогти кожному, хто звертається для отримання адміністративних послуг.

Управління ДМС у Кіровоградській області