На Хмельниччині проведено координаційну нараду щодо посилення діяльності у напрямку протидії нелегальній…

На Хмельниччині проведено координаційну нараду щодо посилення діяльності у напрямку протидії нелегальній міграції із представниками правоохоронних та інших контролюючих органів області

На Хмельниччині проведено координаційну нараду щодо посилення діяльності у напрямку протидії нелегальній міграції із представниками правоохоронних та інших контролюючих органів області

Одним із пріоритетних напрямків діяльності ДМС України на сьогоднішній день продовжує бути протидія незаконній міграції- як важлива складова управління міграційними процесами на території держави.

На виконання листа ДМС України «Про активізацію службової діяльності на напрямі протидії нелегальній міграції» 16 червня поточного року в конференц залі УДМС області відбулась координаційна нарада за участі заступника начальника Управління- начальника відділу у справах іноземців та осіб без громадянства Володимира Майдана із представниками міграційної поліції ГУНП, Управління патрульної поліції, УСБУ та працівниками обласного центру зайнятості, державної виконавчої служби та Управління Держпраці  області.

Учасниками наради обговорено питання щодо проведення спільних заходів по перевірці законності перебування іноземців та осіб без громадянства на території області, узгоджено ряд організаційно-практичних завдань по запобіганню нелегальній міграції та притягнення порушників до адміністративної  відповідальності згідно із вимогами законодавства.

Також розглянуто питання щодо взаємодії з підрозділами патрульної поліції та державної виконавчої служби під час розгляду подань щодо заборони іноземцям в’їзду в Україну, відповідно до ст. 13 Закону України «Про правовий статус іноземців та осіб без громадянства».

По завершенні заходу домовлено про подальшу співпрацю по даному напрямку діяльності шляхом своєчасного надання та обміну інформацією між відомствами, а також висвітлення результатів спільної діяльності на інформаційних ресурсах.

Управління ДМС у Хмельницькій області