Контроль якості надання адміністративних послуг громадянам, активізація роботи з протидії нелегальній…

Контроль якості надання адміністративних послуг громадянам, активізація роботи з протидії нелегальній міграції та залучення міграційників до вакцинації від COVID-19

Контроль якості надання адміністративних послуг громадянам,  активізація роботи з протидії нелегальній міграції   та залучення міграційників до вакцинації від COVID-19

В Управлінні міграційної служби Запорізької області, під час відеонаради з керівниками  структурних та територіальних підрозділів УДМС, визначили основні напрямки діяльності на наступний квартал, спираючись на результати роботи за 5 місяців поточного року.

Начальник Управління Олександр Харіна проаналізував роботу підрозділів у поточному році, звернув увагу на якість надання адміністративних послуг громадянам та дотримання правил інформаційної безпеки у частині обробки інформації в системі ЄІАС УМП та її захисту від витоку технічними каналами або у наслідок дій користувачів.

Ще однією важливою темою на порядку денному стало пришвидшення темпів вакцинації співробітників служби від гострої респіраторної інфекції COVID-19, задля забезпечення формування колективного імунітету та збереження здоров’я як співробітників, так і відвідувачів підрозділів УДМС.

Нова процедура визнання особою без громадянства теж знаходиться на особливому контролі керівництва. Заступник начальника Управління – начальник відділу у справах іноземців та осіб без громадянства Михайло Тихонський повідомив результати за перший місяць роботи в цьому напрямі. Наразі фахівцями служби розглядається можливість розпочати процедуру визнання особою без громадянства вже близько 30 заявників.

Разом з тим активізувався і напрям документування іноземців посвідками на тимчасове проживання: в порівнянні з минулим роком кількість документованих збільшилася втричі. 

Говорили і про посилення роботи з протидії нелегальній міграції в літній період. Звернули увагу на інтенсифікацію співпраці територіальних підрозділів служби з правоохоронними органами з метою здійснення спільних міжвідомчих відпрацювань курортних зон на предмет дотримання іноземцями міграційного законодавства, зважаючи на рамки обмежувальних заходів.

Управління ДМС у Запорізькій області