До Єгипту примусово

До Єгипту примусово

До Єгипту примусово

Когось Єгипет манить відпочинком, комусь туди додому. У другому випадку йдеться власне про громадян ( і не тільки цієї країни) Арабської Республіки Єгипет, які з різних причин в’їжджають на територію України, але не завжди дотримуються нашого законодавства і таким чином стають правопорушниками.

Працівники міграційної служби чітко знають свої повноваження, відтак  вживають системні заходи з виявлення таких правопорушень, запобігаючи фактам нелегального перебування іноземців в Україні.

У цьому разі мова про 26-річного єгиптянина, який втратив законні підстави для проживання на території нашої країни. Свого часу молодий чоловік навчався у медичному виші в Івано-Франківську, проте з успішністю у навчанні, як мовиться, не склалося – іноземця відрахували, а відтак він мав чемно здати посвідку на тимчасове проживання в Україні  і з таким же успіхом вчасно повернутися на батьківщину. Ні того, ні іншого іноземець не зробив, ставши «класичним» нелегалом.

Роз’яснивши іноземцеві його права, а також  міру відповідальності за порушення міграційного законодавства України, працівники підрозділу організації запобігання нелегальній міграції, реадмісії та видворення УДМС в Івано-Франківській області притягнули молодого чоловіка до адміністративної відповідальності ( штрафні санкції ), прийняли рішення про примусове повернення правопорушника до країни походження і наполегливо зобов’язали його покинути Україну до визначеного терміну.

На території Івано-Франківської області працівники міграційної служби проводять спільні профілактичні заходи, спрямовані на виявлення аналогічних фактів незаконного перебування іноземців в Україні. Ця робота є постійною, адже міграція громадян з інших країн в Україну навіть попри карантинні обмеження не припинялася. У цьому плані міграційників насамперед цікавить питання законності перебування іноземців в Україні.

 Міграційна служба, як і раніше, сподівається на сприяння та інформацію від небайдужих громадян   стосовно  того чи іншого іноземного громадянина з підозрілою поведінкою чи сумнівним заняттям на території Івано-Франківщини. Кожна отримана інформація є і буде предметом неупередженої   перевірки. Для цього відкритий канал телефонів «гарячої лінії» УДМС в області (0342) 53-44-55  і  (0342)  55-31-12, а також Facebook Messenger  офіційної сторінки УДМС в області.

Управління ДМС в Івано-Франківській області