День біженців

День біженців

20 червня міжнародна спільнота відзначає Всесвітній день біженців. В Одесі вже стало традицією, висловлюючи свою повагу до людей інших національностей та віросповідань, відзначати цей день.
18 червня 2021 року в парку Горького відбувся фестиваль культур, в рамках якого проведено концерт, заходи у форматі «Жива бібліотека», майстер-класи, а також проведено інформування населення щодо обізнаності у питаннях внутрішньопереміщених осіб, біженців та шукачів захисту в Україні.

Ініціатором та організатором даного заходу виступила Громадська організація «Десяте квітня».

«Всесвітній день біженців – це привід щоб задуматися над тим, що мільйони людей по всьому світу вимушені залишити свої домівки, у зв’язку з переслідуванням, війнами та іншими конфліктами. Основні зусилля Головного управління міграційної служби в Одеській області зосереджені на взаємодії з неурядовими та громадськими організаціями та сприяти інтеграції біженців в Українське суспільство.У зв’язку з вищевказаним, хочу побажати Вам, вибудувати безпечне та гідне життя в нашій країні»,- зазначила начальник Головного управління ДМС України в Одеській області Олена Погребняк.

Головне управління ДМС в Одеській області