13 незаконних мігрантів з Узбекистану виявили на будівництві ЖК у столиці

13 незаконних мігрантів з Узбекистану виявили на будівництві ЖК у столиці

13 незаконних мігрантів з Узбекистану виявили на будівництві ЖК у столиці

З метою виявлення іноземців, котрі знаходяться на території України без належних підстав, у Києві проводяться комплексні перевірки місць імовірного їх перебування: ринків, гуртожитків, закладів громадського харчування, об’єктів будівництва тощо.

Під час відпрацювання працівниками Управління міграційного контролю, протидії нелегальній міграції та реадмісії Центрального міжрегіонального управління ДМС у м. Києві та Київській області Шевченківського району столиці на території будівництва житлового комплексу було виявлено 13 громадян Республіки Узбекистан, які незаконно перебувають на території України.

Усіх порушників міграційного законодавства притягнуто до адміністративної відповідальності за ст. 203 КУпАП «Порушення іноземцями та особами без громадянства правил перебування в Україні і транзитного проїзду через територію України», їм доведеться сплатити штрафи. Щодо 9 іноземців прийняті рішення про примусове повернення в країну походження, впродовж місяця вони мають покинути Україну.

Нагадуємо, що притягненню до відповідальності за порушення законодавства про правовий статус іноземців та осіб без громадянства підлягають не лише громадяни інших країн, які знехтували правилами перебування в Україні, а й наші співвітчизники, котрі порушили порядок працевлаштування, прийняття на навчання, надання житла іноземцям та їх реєстрації.

Центральне міжрегіональне управління ДМС у м. Києві та Київській області