Робоча зустріч щодо активізації діяльності на напрямі протидії нелегальній міграції

Робоча зустріч щодо активізації діяльності на напрямі протидії нелегальній міграції

Робоча зустріч щодо активізації діяльності на напрямі протидії нелегальній міграції

25.06.2021 року в приміщенні Біловодського РВ УДМС України в Луганській області відбулась зустріч з представниками Біловодського відділу поліції щодо активізації діяльності на напрямі протидії нелегальній міграції. Під час проведення зустрічі було наголошено, що основна увага приділяється іноземцям, які тимчасово перебувають на території України та не мають змоги виїхати за межі України у зв’язку з введенням карантинних заходів. Згідно постанови Кабінету Міністрів України від 18.03.2020 року № 259 “Деякі питання реалізації актів законодавства у сфері міграції на період установлення на всій території України карантину”, іноземець або ОБГ не може притягнутись до відповідальності, якщо він надав докази того, що він не міг виїхати в установлений строк з України або не мав змоги звернутися до територіальних органів/підрозділів ДМС України із заявою про продовження строку перебування на території України внаслідок встановлення карантину.

Також до уваги береться можливість іноземних громадян виїхати у встановлені законодавством строки за межі України у зв’язку з наявністю транспортного сполучення та можливості перетину кордону із відповідною країною.

За результатами зустрічі було домовлено про вжиття дієвих заходів щодо активізації службової діяльності на напрямі протидії нелегальній міграції та виконання поставлених завдань щодо виявлення порушників міграційного законодавства та притягнення їх до відповідальності відповідно до вимог законодавства.

Управління ДМС у Луганській області