У місцях курортного відпочинку працівники міграційної служби виявили двох неврегульованих мігрантів

У місцях курортного відпочинку працівники міграційної служби виявили двох неврегульованих мігрантів

У місцях курортного відпочинку працівники міграційної служби виявили двох неврегульованих мігрантів

На Прикарпатті працівники міграційної служби постійно здійснюють заходи з виявлення на території області осіб, що порушили законодавство України про правовий статус іноземців та осіб без громадянства. У цьому плані системними є профілактичні відпрацювання окремих територій чи місць, де ймовірно можуть перебувати іноземці з неврегульованим статусом. Зокрема, упродовж останнього тижня міграційники спільно з поліцейськими підрозділу міграційної поліції узяли під посилену увагу зони масового відпочинку людей у  курортних місцях.

 Насамперед при зустрічі з іноземцями працівників міграційної служби цікавить питання  законності їхнього перебування  в Україні, адже, як засвідчує практика, деякі з осіб-іноземців свідомо чи несвідомо не виїжджають з території нашої країни і таким чином с тають правопорушниками.

Характерні приклади, як мовиться, за гарячими слідами. За тиждень у двох  іноземців було вилучено недійсні посвідки на тимчасове проживання в Україні. Ці документи втратили чинність відразу після того, як колишніх студентів було відраховано з вишу. Студенти-невдахи не  повернули посвідки  до органів ДМС, продовжували користуватися ними і не виїхали з країни. Обидва притягнуті до адміністративної відповідальності і зобов’язані покинути територію України у найближчий час.

Аналогічно завершилася історія перебування в Україні для 26-річного громадянина Йорданського Хашимітського Королівства. Цей громадянин втратив підстави для законного перебування в Україні два роки тому, коли його відрахували з вищого навчального закладу і він мав повернутися до країни походження. Цього разу він не уникне виїзду – його зобов’язано покинути територію України до визначеного терміну, зазначеного у його закордонному паспорті.

 Тим часом працівники міграційної служби прийняли рішення про примусове повернення до країни походження 35-річного громадянина Узбекистану. Іноземця зобов’язано сплатити штраф за порушення, пов’язане з  перебуванням в Україні у понад визначений термін, і до 23 липня виїхати за межі нашої країни.

Міграційники Івано-Франківщини продовжуватимуть подібні відпрацювання курортних місць упродовж усього літнього сезону.

  Звертаємося  з проханням до населення надавати інформацію стосовно  того чи іншого іноземного громадянина з підозрілою поведінкою чи сумнівним заняттям на території Прикарпаття. Кожна інформація від громадян є і буде предметом неупередженої і повної перевірки працівників міграційної служби. Для цього відкритий канал телефонів «гарячої лінії» УДМС в області (0342) 53-44-55  і  (0342)  55-31-12, а також Facebook Messenger  офіційної сторінки УДМС в області.

Управління ДМС в Івано-Франківській області