Понад сотню порушників міграційного законодавства виявили міграційники на Черкащині

Понад сотню порушників міграційного законодавства виявили міграційники на Черкащині

Понад сотню порушників міграційного  законодавства виявили міграційники на Черкащині

Екватор року перетнули, тому можемо підсумувати напрацювання по нелегальній міграції на Черкащині, що є соціально небезпечним, шкідливим та протизаконним явищем.

За пів року співробітниками Управління ДМС у Черкаській області на території області виявлено 118 порушників законодавства про правовий статус іноземців та осіб без громадянства, зокрема 32 неврегульовані мігранти.

Відносно 28 іноземців прийнято рішення про примусове повернення, щодо 3 – про примусове видворення.

85 іноземцям заборонено в’їзд на територію України, одному ‒ скорочено строк перебування. До пункту тимчасового перебування іноземців доставлено двох іноземців, трьох передано працівникам Прикордонної служби.

За статтею 203 КУпАП, за порушення іноземцями та особами без громадянства правил перебування в Україні і транзитного проїзду через територію України, притягнуто до адміністративної відповідальності 96 іноземців.

Через невиконання рішення про заборону в’їзду в Україну до відповідальності за статтею 203-1 КУпАП притягнуто одного іноземця.

За порушення порядку працевлаштування, прийняття на навчання, надання житла, реєстрації іноземців та осіб без громадянства та оформлення для них документів відповіли за статтею 204 КУпАП четверо осіб. Ще 15 притягнуті до відповідальності за невжиття заходів до забезпечення своєчасної реєстрації іноземців і осіб без громадянства за статтею 205 КУпАП. Двоє – за статтею 206 КУпАП, за порушення порядку надання іноземцям та особам без громадянства житла, транспортних засобів та сприяння в наданні інших послуг.

Загалом на порушників міграційного законодавства накладено штрафів на суму 214 940 гривень.

Управління ДМС у Черкаській області