Без зволікань: іноземного студента, який після відрахування з вишу не покинув Україну, примусово…

Без зволікань: іноземного студента, який після відрахування з вишу не покинув Україну, примусово повернуть до Марокко

Без зволікань: іноземного студента, який після відрахування з вишу не покинув Україну, примусово повернуть до Марокко

Запорізькі вищі навчальні заклади користуються підвищеним попитом серед іноземних студентів, тому фахівці Міграційної служби області здійснюють постійний контроль, щодо вчасного виїзду з території нашої країни цієї категорії громадян після відрахування.

Так, сьогодні, у співпраці з міграційною поліцією області було виявлено громадянина Марокко, який в минулому році вступив до Запорізького медичного університету, але, провчившись лише рік, на початку червня був відрахований з вишу та мав протягом 7 днів покинути територію України. Замість цього марокканець порушив міграційне законодавство і залишився в Запоріжжі.

Відносно іноземця міграційниками було складено адміністративні протоколи за ст.203 КУпАП (порушення іноземцями та особами без громадянства правил перебування в Україні), накладено грошовий штраф 1700 грн. та прийнято рішення про примусове повернення за межі України.

 

Також, наразі триває підготовка до супроводження на кордон з Російською Федерацією чергового незаконного мігранта: сьогодні Куйбишевським районним судом, за поданням фахівців Більмацького РС УДМС в Запорізькій області, було прийнято рішення про примусове видворення до країни походження громадянина РФ, який знаходився в Україні на нелегальному становищі.

Управління ДМС у Запорізькій області