УВАГА! ПІД ЧАС ПОВІТРЯНОЇ ТРИВОГИ АДМІНІСТРАТИВНІ ПОСЛУГИ В ПІДРОЗДІЛАХ ДМС НЕ НАДАЮТЬСЯ!

В Чернівцях журналістам розповіли про документування апатридів

В Чернівцях журналістам розповіли про документування апатридів

В Чернівцях журналістам розповіли про документування апатридів

Пресконференцію з виконання Постанови № 317 від 24.03.2021 «Про деякі питання визнання особою без громадянства» проведено в Управлінні ДМС у Чернівецькій області.

Т.в.о. начальника Управління Василь Паращук озвучив інформацію про електронні сервіси ДМС України, якими  можуть користуватися іноземці та особи без громадянства. Також він розповів про роботу інформаційних систем ДМС, які автоматизують та спрощують процес документування іноземців та осіб без громадянства.

Керівник міграційної служби області висловив впевненість, що перша з початку пандемії зустріч буковинських міграційників з журналістами дозволить відновити системну співпрацю зі ЗМІ, краще інформувати буковинців про результати роботи УДМС та надавати роз’яснення щодо нововведень міграційного законодавства.

Начальник відділу у справах іноземців та осіб без громадянства Едуард Дудкевич розповів про роботу підрозділу, зокрема – документування посвідками на постійне та тимчасове проживання. Також він надав ґрунтовні роз’яснення щодо Виконання Постанови № 317 від 24.03.2021 «Про деякі питання визнання особою без громадянства». Керівник структурного підрозділу УДМС зазначив зокрема, що в Чернівецькій області активізовано роботу з документування апатридів, які впродовж десятків років проживали на території України без жодних документів, що посвідчують особу та підтверджують громадянство. На практиці це означає, що певна кількість осіб довгий час була позбавлена громадянських прав та соціальних гарантій, залишалася «невидимою» з юридичної точки зору для держави та суспільства. Власне, соціалізація таких людей, отримання ними права на освіту, охорону здоров’я, легальну роботу та гарантії соц.-зазхисту і стала основною метою зазначеної урядової постанови, в рамках виконання якої процедуру документування на Буковині вже проходять 4-ро осіб.

Заступник начальника відділу з протидії нелегальній міграції, реадмісії та видворення Сергій Пісьменний надав журналістам звіт про результати співпраці з правоохоронними органами з виявлення неврегульованих мігрантів за перше півріччя 2021 р. Крім того, представник міграційної служби озвучив інформацію щодо порушень міграційного законодавства, яких припускаються громадяни України у стосунках з іноземцями й закликав буковинців звертатися до підрозділів для отримання консультацій.

Управління ДМС у Чернівецькій області