Коли пильність громадян допомагає виявити порушників у міграційній сфері

Коли пильність громадян допомагає виявити порушників у міграційній сфері

Коли пильність громадян допомагає виявити порушників у міграційній сфері

До Звенигородського районного відділу Управління ДМС у Черкаській області надійшло повідомлення про місце перебування іноземців, які, ймовірно, незаконно перебувають в Україні. Міграційники невідкладно відреагували на інформацію, встановивши, що двоє громадян Азербайджану, 57-річний чоловік та 29-річна жінка, знаходяться в Україні понад дозволений строк перебування.

Обох іноземців притягнуто до адміністративної відповідальності за ч. 1 ст. 203 КУпАП. Їм доведеться сплатити по 1700 грн штрафу та протягом місяця покинути територію України відповідно до прийнятого міграційниками рішення про примусове повернення.

Зазначимо, що громадяни Азербайджану безвізовим режимом в’їзду в Україну, де можуть перебувати до 90 днів протягом 180. Розрахувати кількість днів перебування у країні можна за допомогою сервісу «Міграційний калькулятор».

А от пильні громадяни можуть повідомити Державну міграційну службу України про будь-які факти порушення міграційного законодавства іноземцями та особами без громадянства за допомогою електронного сервісу «Повідомити про ймовірне порушення міграційного законодавства». Усі зазначені факти в повідомленні будуть перевірені працівниками Міграційної служби, а порушники міграційного законодавства ‒ притягнуті до відповідальності.

Управління ДМС у Черкаській області