Участь державних органів у напрацюванні дій щодо боротьби з незадекларованою працею

Участь державних органів у напрацюванні дій щодо боротьби з незадекларованою працею

Участь державних органів у напрацюванні дій щодо боротьби з незадекларованою працею

Згідно статистики, кожен п’ятий працює без оформлення трудових відносин. За деякими підрахунками частка тих, що не сплачують податки складає до тридцяти відсотків.

Проблема неформальної економіки та незадекларованої праці є чи не найпотужнішою перешкодою для всіх країн, у тому числі України, у забезпеченні гідної праці. Адже, неформальна зайнятість - це “тепла ванна” для роботодавців, яка дає можливість тиску на працівників, сприяє ухиленню від сплати податків, що зменшує надходження до державного та місцевого бюджету. Без винятку не залишилися іноземні громадяни, які зловживають легальним працевлаштуванням в Україні.

У зв’язку з цим начальник управління з питань імміграції, тимчасового перебування та протидії нелегальній міграції ГУ ДМС у Львівській області Ірина РОСОВСЬКА, представники Головного управління Держпраці та Управління міграційної поліції ГУНП Львівщини провели організаційну нараду з метою посилення співпраці у напрямку подолання незадекларованої праці.

“З проблемою неоформлених трудових відносин іноземних громадян часто стикаємося в роботі. Неодноразово іноземці, які документовані посвідкою на тимчасове проживання на підставі навчання або участі у волонтерській діяльності чи громадській організації нелегально працевлаштовані, що в свою чергу обмежує можливості держави розвивати освіту, економіку та інші сфери” - підкреслює Ірина РОСОВСЬКА.

Учасники зустрічі домовилися про співпрацю в межах виконання Національного плану спільних дій щодо зниження рівня незадекларованої праці на 2021 рік.

Крім цього, дійшли згоди щодо проведення спільних контрольних заходів, інформаційно-роз’яснювальної роботи та обміну інформацією з метою недопущення використання незадекларованої праці, зокрема нелегальними мігрантами.

Головне управління ДМС у Львівській області