Зміна прізвища іноземця не скасовує рішення про заборону в’їзду в Україну

Зміна прізвища іноземця не скасовує рішення про заборону в’їзду в Україну

Зміна прізвища іноземця не скасовує рішення про заборону в’їзду в Україну

В останній день червня на території міста Маріуполь спільними заходами представників міграційної служби та поліції Донеччини виявлено громадянина Республіки Азербайджан К., який прибув в Україну ще у листопаді 2018 року та близько трьох років знаходиться в Україні незаконно.

Під час з’ясування обставин правопорушення, увагу представників міграційної служби привернув той факт, що за місяць до прибуття в Україну, а саме у жовтні 2018 року, гр. К., перебуваючи на території Республіки Азербайджан, зареєстрував шлюб з громадянкою України та змінив своє прізвище з «М.» на прізвище дружини - «К.».

Було проведено додаткову перевірку, за її результатами встановлено, що раніше цей громадянин неодноразово відвідував нашу країну та порушував міграційне законодавство, за що у серпні 2017 року відносно нього приймалось рішення про примусове повернення, з забороною подальшого в’їзду в Україну, у строк до 09 серпня 2020 року, на прізвище «М.».

Іноземець виконав прийняте відносно нього рішення в частині виїзду з України, але після зміни прізвища та вважаючи, що він таким чином «знівелював» заборону щодо в’їзду в Україну, знов прибув на територію України восени 2018 року.

Внаслідок цього  за встановлені порушення міграційного законодавства України, громадянина Республіки Азербайджан К. притягнуто до адміністративної відповідальності за ч. 1 ст. 203 КУпАП та ст. 2031 КУпАП і відносно нього знов таки прийнято рішення про примусове повернення до країни походження з забороною подальшого в’їзду в Україну.

Але цього разу йому заборонено в’їзд в Україну на більш тривалий строк, а саме до квітня 2033 року.

Головне управління ДМС у Донецькій області