Міграційники Черкащини підсумували піврічні результати роботи

Міграційники Черкащини підсумували піврічні результати роботи

Міграційники Черкащини підсумували піврічні результати роботи

На Колегії Управління ДМС у Черкаській області підвели підсумки за шість місяців року. Розширене засідання Колегії за участю територіальних підрозділів Управління проводилося в режимі онлайн-конференції.

На порядку денному були питання ключових напрямів роботи Міграційної служби: паспортної роботи та громадянства, документування іноземців, осіб без громадянства та протидії нелегальній міграції.

За І півріччя навели статистику наданих адміністративних послуг. Отже, на Черкащині оформлено 21 291 паспорт громадянина України для виїзду за кордон та 19 489 ІD-карток. 164 особи набули громадянство України, а 46 осіб оформили документи для виїзду за кордон на постійне місце проживання. Оформлено та видано 158 дозволів на імміграцію в Україну іноземцям та особам без громадянства, 266 посвідок на постійне проживання та 268 посвідок на тимчасове проживання. Продовжено строк перебування на території України 135 іноземцям та особам без громадянства. Виявлено 118 порушників законодавства про правовий статус іноземців та осіб без громадянства, з них ‒ 32 неврегульовані мігранти.

Зокрема, що в області постійно проживає 9 286 іноземців та осіб без громадянства, тимчасово проживає – 1 907 іноземців та осіб без громадянства.

Очільник Управління ДМС у Черкаській області Іван ШАПРАН зазначив, що протягом І півріччя розпочалося оформлення та видача посвідчень особам без громадянства для виїзду за кордон із безконтактним електронним носієм та прийом заяв про визнання особою без громадянства. Наразі дві особи звернулися до Міграційної служби із відповідними заявами.

Прикметно, що Черкащина перша в Україні розпочала надавати біометричні посвідчення особам без громадянства для виїзду за кордон. 7 червня було вручено перший біометричний документ власнику.

Розглянули й актуальне питання вакцинації проти COVID-19 працівників Управління ДМС у Черкаській області. Процес щеплення міграційників, розпочатий ще навесні, триває. Попри велику кількість недостовірної інформації навколо програми вакцинації, співробітники установи усвідомлюють, що вакцинація ‒ це єдиний надійний спосіб захисту від хвороби і важких ускладнень. Насамкінець, керівник резюмував, що у питаннях вакцинації проти COVID-19 потрібно орієнтуватися виключно на думку фахівців у сфері охорони здоров’я.

Управління ДМС у Черкаській області