Співпраця Міграційної служби з Харківським міським центром реінтеграції бездомних осіб

Співпраця Міграційної служби з Харківським міським центром реінтеграції бездомних осіб

Співпраця Міграційної служби з Харківським міським центром реінтеграції бездомних осіб

Працівники Індустріального районного відділу ГУ ДМС України в Харківській області документували паспортом громадянина України у формі ID-картки Василя Петровича, який протягом багатьох років намагався отримати паспорт громадянина України замість втраченого.

Пан Василь народився та все життя прожив на території України. Декілька років тому чоловіка спіткала біда: хвороба прикувала його до ліжка. Василь не міг самостійно пересуватися та потребував особливого догляду, а враховуючи те, що паспорт чоловіка було втрачено, отримання повноцінного медичного обслуговування та оформлення пенсії стало неможливим. Чоловік звернувся до Харківського міського центра реінтеграції бездомних осіб, де Василю Петровичу була надана первинна соціальна допомога. Саме завдяки зусиллям працівників центру, був організований спеціальний транспорт, який привіз чоловіка до підрозділу Міграційної служби, вхід та приміщення якого адаптовані до потреб людей з обмеженими можливостями. Після проходження відповідної процедури, пана Василя було документовано паспортом громадянина України у формі ID-картки.

Крім того, працівники Індустріального районного відділу ГУ ДМС України в Харківській області прийняли документи у Сергія Володимировича, який також через відсутність документа протягом багатьох років не міг отримати повноцінне медичне обслуговування та оформити пенсію. Чоловік, потрапивши у складну життєву ситуацію, звернувся до Харківського міського центра реінтеграції бездомних осіб, працівники якого надали Сергію Володимировичу первинну соціальну допомогу та допомогли організувати візит чоловіка до Міграційної служби.

Життя без паспорта - це життя без прав! З паспортами громадян України чоловіки зможуть отримати належне лікування, оформити пенсію, користуватися конституційними, соціальними та іншими правами.

Головне управління ДМС у Харківській області