Міграційна служба Донецької області на варті інтересів держави

Міграційна служба Донецької області на варті інтересів держави

Міграційна служба Донецької області на варті інтересів держави

Одним з пріоритетних напрямків діяльності міграційників Донеччини є встановлення мігрантів з неврегульованим статусом та вжиття до них законодавчо визначених заходів з метою нівелювання ними впливу на соціально-побутові, економічні та інші відносини, що є складовими добробуту та гідної життєдіяльності громадян України, та інших добропорядних громадян, які проживають в Україні.                                                                   

З цією метою постійно здійснюються заходи з виявлення іноземців з неврегульованим статусом, і внаслідок таких заходів та відповідно до рішень судів Донецької області,  з початку року до Чернігівського пункту тимчасового перебування іноземців та ОБГ, які незаконно знаходяться в Україні ДМС України розміщено 8 іноземців, які злісно ухилялись від виїзду з території України, переховуючись від представників органів влади та вели антисоціальний спосіб життя. Проте, розміщення до Чернігівського ПТПІ це тільки частина великої за обсягами та кропіткої роботи зі здійснення заходів необхідних для остаточного видворення таких громадян за межі України.              

Втім, внаслідок налагодження тісної взаємодії з консульськими установами та грамотних і наполегливих дій з боку співробітників відділу з протидії нелегальній міграції, досягається мета щодо ідентифікації та оформлення таким іноземцям документів, що посвідчують особу та надають право на перетин державного кордону України.                                               

Завдяки взаємодії та професійним діям досягається одна з головних цілей, і це якнайшвидше документування іноземця документом, який надає право виїзду за межі України, і відповідно, якнайшвидше його примусове видворення. Ці дії дозволяють суттєво зменшити витрати коштів держави, передбачених на утримання таких іноземців в пунктах тимчасового перебування іноземців та ОБГ, які незаконно знаходяться в Україні.           

Але, кінцевим результатом цієї діяльності є безпосереднє примусове видворення таких іноземців за межі держави з подальшою забороною в’їзду в Україну, строком на 5 років.

ГУДМС у Донецькій області усіляко намагається та здійснює вичерпні заходи з досягнення кінцевої мети заходів та примусового видворення іноземців – порушників за межі України.

Так, 14 липня 2021 року до Азербайджанської Республіки, літаком, примусово видворено громадянина цієї республіки А., а наступного дня та після документування цих громадян відповідними документами, до Російської Федерації видворено громадянина РФ П., а до Республіки Білорусь громадянина цієї держави П.  Примусове видворення здійснено через пункт пропуску державного кордону України – «Сеньківка». 

Цим громадянам заборонено подальший в’їзд в Україну на подальші 5 років.

Головне управління ДМС у Донецькій області