Працівники Миколаївського відділу ГУ ДМС у Львівській області отримали нові знання щодо прав та…

Працівники Миколаївського відділу ГУ ДМС у Львівській області отримали нові знання щодо прав та гарантій захисту викривачів корупції

Працівники Миколаївського відділу ГУ ДМС у Львівській області отримали нові знання щодо прав та гарантій захисту викривачів корупції

У приміщенні Миколаївського відділу ГУ ДМС України у Львівській області, 13 липня, головний спеціаліст відділу “Миколаївське бюро правової допомоги” Лілія КОРІНЕЦЬ спільно з начальником Миколаївського відділу ГУ ДМС України Юрієм ЯРОЩУКОМ, провели правопросвітницький захід для працівників міграційної служби на тему: ”Права та гарантії прав захисту викривачів корупції”.

У ході обговорення були підняті питання засад запобігання та протидії корупції, роз'ясненні вимоги щодо прозорості інформації та контролю в цій сфері. Крім цього, відтепер працівники Миколаївського районного відділу обізнані щодо відповідальності за корупційні правопорушення.

“Відповідно до частини 5 статті 53 Закону України «Про запобігання корупції», гарантується захист щодо анонімності та нерозголошення інформації щодо викривачів”, - наголосила Лілія КОРІНЕЦЬ. Особи, які надають допомогу в запобіганні і протидії корупції (викривачі), перебувають під захистом держави, право на яке в особи виникає у зв’язку з повідомленням нею про порушення вимог закону іншою особою.

Присутні отримали номери гарячих ліній та громадських організацій до яких можна звернутися, буклети та пам’ятки “Захист викривачів за законом “ Про запобігання корупції”.

Додамо, що всі заходи проводяться із дотриманням карантинних та протиепідемічних умов.

Головне управління ДМС у Львівській області