17 незаконних заробітчан з країн міграційного ризику виявили на будівництвах столиці

17 незаконних заробітчан з країн міграційного ризику виявили на будівництвах столиці

17 незаконних заробітчан з країн міграційного ризику виявили на будівництвах столиці

22 липня 2021 року під час перевірки працівниками Управління міграційного контролю, протидії нелегальній міграції та реадмісії Центрального міжрегіонального управління ДМС у м. Києві та Київській області місць імовірного перебування неврегульованих мігрантів на одному з об’єктів будівництва у Подільському районі столиці було виявлено 10 громадян Республіки Узбекистан, які незаконно перебувають на території України.

Того ж дня під час відпрацювання території будівництва іншого житлового комплексу було виявлено ще 7 громадян Алжиру, Марокко та Індії, які будучи студентами вищих навчальних закладів Києва, незаконно працювали без відповідних дозволів.

У результаті 17 порушників притягнуто до адміністративної відповідальності за ч. 1 ст. 203 КУпАП «Порушення іноземцями та особами без громадянства правил перебування в Україні і транзитного проїзду через територію України», їм доведеться сплатити штрафи. Щодо 4-ох іноземців прийняті рішення про примусове повернення в країну походження, впродовж місяця вони мають покинути Україну. Інформацію про порушення порядку працевлаштування іноземців передано до Держпраці, проводяться подальші перевірки.

 «Проаналізувавши міграційну ситуацію у Києві та області, ми намітили ряд заходів, які дозволяють системно протидіяти нелегальній міграції і здійснювати належний контроль за виконанням рішень про примусове повернення. Окрема увага приділяється перевіркам дотримання громадянами України та посадовими особами підприємств, установ і організацій незалежно від форм власності встановленого порядку працевлаштування, прийняття на навчання, надання житла та реєстрації іноземців та осіб без громадянства, - зазначив начальник ЦМУ ДМС у м. Києві та Київській області Вячеслав Гузь.

Центральне міжрегіональне управління ДМС у м. Києві та Київській області