Стежимо за змінами та вміло адаптуємося до них!

Стежимо за змінами та вміло адаптуємося до них!

Стежимо за змінами та вміло адаптуємося до них!

У період динамічного розвитку держави та змін у законодавстві, фахівці міграційної служби Херсонської області засвоюють актуальні знання для подальшого їх впровадження у своїй діяльності.

Відомо, що кожного року державні службовці мають підвищувати рівень професійної компетенції. Для покращення рівня обізнаності проводяться навчання в УДМС, під час дії карантинних обмежень – дистанційні. Так, близько 50 фахівців міграційної служби, а саме: головні, провідні спеціалісти та вперше призначені співробітники долучилися до відеозаняття, на якому було розглянуто зміни в законодавстві та ознайомлено їх із діяльністю Порталу управління знаннями – освітньої платформи для професійного навчання державних службовців.

Також є важливі новини для тих, хто хоче долучитися до лав державної служби та для осіб, які бажають отримати громадянство України – це вимоги, передбачені Законом України «Про забезпечення функціонування української мови як державної».

З 16 липня 2021 року набула чинності норма про іспит на рівень володіння державною мовою відповідно до нових стандартів, розроблених Національною комісією зі стандартів державної мови. Ознайомитися з покроковою інструкцією для реєстрації на іспит можна за посиланням.

До речі, пункт складання іспитів на визнання рівня володіння державною мовою діє у Херсонській обласній універсальній бібліотеці ім. Олеся Гончара.

Управління ДМС у Херсонській області