Відповідаємо на часті питання громадян - як зареєструватися в електронну чергу?

Відповідаємо на часті питання громадян - як зареєструватися в електронну чергу?

Відповідаємо на часті питання громадян - як зареєструватися в електронну чергу?

Електронна черга - це програмно-апаратний комплекс, що дозволяє формалізувати та оптимізувати управління потоком відвідувачів у публічному та комерційному секторах. А також, це модуль запису на прийом електронної приймальні онлайн. Він дозволяє позбавитися від живих черг під кабінетами спеціалістів і дати можливість відвідувачам спланувати час відвідування установи. 

Через онлайн-реєстрацію громадяни можуть отримати наступні адміністративні послуги: 

  1. оформлення паспорта громадянина України у формі картки;
  2. оформлення паспорта громадянина України для виїзду за кордон;
  3. оформлення посвідки на тимчасове проживання для іноземців;
  4. оформлення посвідки на постійне проживання для іноземців.

Серед основних переваг електронної черги можна виділити такі:

  1. Збільшення швидкості обслуговування відвідувачів;
  2. Фіксування історії обслуговування. Накопичені аналітичні дані використовуються для аналізу та підвищення ефективності профільної діяльності (наприклад, інформація про затребуваність послуг, коливання попиту і т.д.);
  3. Зниження конфліктів та суперечливих ситуацій в процесі очікування обслуговування;
  4. Забезпечення комфортних умов праці для персоналу.

Кожен, що бажає отримати послугу, може скористатись онлайн-сервісом «Електронна черга» за посиланням. Оберіть графу, яка Вам відповідає: “Послуги для громадян України” або “Послуги для іноземців”. Надалі слідуйте інструкціям. 

Оскільки процес імплементації даної системи є досить новим, серед прорахунків можна виділити випадки неможливості, або відсутності екстреної реєстрації для отримання тої чи іншої послуги. У випадках збільшення, затребуваності послуг не завжди технічні засоби справляються з обробкою такої кількості інформації.

А тому, відсутність місць в онлайн-сервісі на сайті не означає відсутності місць взагалі! Сервіс побудовано таким чином, що приблизно третина відвідувачів записується через онлайн-сервіс, третина через термінал у підрозділі та ще третина – це поточна черга «сьогодні на сьогодні». Навіть, якщо перші два варіанти зайняті, кожна особа може прийти протягом дня до підрозділу і записатися у поточну чергу, однак, у цьому випадку доведеться почекати у підрозділі.

УВАГА! Для отримання документа повторно реєструватися через електронну чергу не потрібно.  Звертайтеся до територіальних підрозділів ДМС.

Графік роботи та контактні дані за посиланням

Головне управління ДМС у Львівській області