Двох порушників міграційного законодавства примусово повертають додому

Двох порушників міграційного законодавства примусово повертають додому

Двох порушників міграційного законодавства примусово повертають додому

Працівниками Соснівського РВ у м. Черкаси УДМС у Черкаській області прийнято рішення про примусове повернення 27-річного громадянина Узбекистану до країни походження чи третьої країни.

Іноземець на початку квітня 2021 року заїхав в Україну. Мав намір отримати посвідку на тимчасове проживання в Україні, проте йому відмовили в оформленні документа у зв'язку з наявністю несплачених штрафів. Дозволений строк перебування в Україні іноземець протермінував, тому був притягнутий до адміністративної відповідальності за ст.203 КУпАП та сплатив штраф у розмірі 2040 грн.

Самостійно залишити територію України громадянин Узбекистану зобов'язався до 19 серпня 2021 року.

Примусово повернутися додому доведеться і громадянці Російської Федерації, яку виявили працівники Золотоніського РВ УДМС у Черкаській області. За порушення законодавства України про правовий статус іноземців та осіб без громадянства її притягнуто до адміністративної відповідальності за ст.203 КУпАП та накладено штраф у 1700 грн. Протягом місяця порушниця міграційного  законодавства мусить покинути територію України.

Нагадаємо, що громадяни Узбекистану та РФ користуються безвізовим режимом в’їзду в Україну та можуть перебувати тут до 90 днів протягом 180 днів. Самостійно розрахувати кількість днів перебування у країні допоможе електронний сервіс ДМС «Міграційний калькулятор».

Управління ДМС у Черкаській області