Працівники Міграційної служби Черкащини та Держпраці провели робочу зустріч

Працівники Міграційної служби Черкащини та Держпраці провели робочу зустріч

Працівники Міграційної служби Черкащини та Держпраці провели робочу зустріч

Працівники Придніпровського відділу у місті Черкаси УДМС у Черкаській області спільно з керівництвом Управління Держпраці у Черкаській області провели робочу зустріч щодо проведення відпрацювань із метою запобігання використанню незадекларованої праці, у тому числі у неформальному секторі економіки. Основне питання зустрічі – визначення механізмів взаємодії та проведення спільних заходів.

У полі зору Міграційної служби іноземці, які працюють в Україні. Законом України «Про зайнятість населення» визначені особливості прийому на роботу іноземців та осіб без громадянства. Оформлення документів, необхідних для отримання дозволу на використання праці іноземців здійснює роботодавець, який запрошує на роботу іноземця.

Отримання дозволу на використання праці іноземця є підставою для оформлення іноземцем посвідки на тимчасове проживання на строк дії дозволу.

Доцільно зауважити, що у разі використання роботодавцем праці іноземців без дозволу на використання праці іноземця Міграційна служба притягує до адміністративної відповідальності роботодавця за ст. 204 КУпАП, а іноземного працівника – за ст. 203 КУпАП.

Кооперація зусиль під час інспекційної кампанії з питань виявлення неоформлених трудових відносин у суб’єктів господарювання усіх форм власності та видів господарської діяльності, які мають ризики використання незадекларованої праці, що з 01.07.2021 проходить в Україні, сприятиме зниженню рівня незадекларованої праці та порушень міграційного законодавства.

Зазначимо, що 16 липня 2021 року Міграційна служба та Державна служба України з питань праці уклали Меморандум про співробітництво та партнерство.

Управління ДМС у Черкаській області