І громадянство набули, і перші ID-каркти отримали родиною

І громадянство набули, і перші ID-каркти отримали родиною

І громадянство набули, і перші ID-каркти отримали родиною

Уродженка України Вікторія разом із сином Андрієм набули громадянство України і в один день у Світловодському районному відділі Управління Державної міграційної служби у Кіровоградській області отримали свої перші паспорти громадянина України.

Пані Вікторія народилась в Україні, втім, залишившись сиротою, їй у неповнолітньому віці довелось з опікунами виїхати до Росії. В Україні залишилась жити іі бабуся і жінка попри все хотіла повернутись на батьківщину. Як випала така можливість її мрія збулась.

Вікторія повернулась на Кіровоградщину, однак від незнання не одразу звернулась до Міграційної служби аби легалізувати своє становище. Все ж завдяки професійним діям міграційників вона набула разом із сином громадянство України за територіальним походженням (ч. 1 ст. 8 Закону України "Про громадянство України"). Жінка не стала зволікати і одразу ж звернулась вирішити питання щодо припинення громадянства Російської Федерації.  І вже нині мама з сином стали власниками своїх перших ID-карток.

В Управлінні ДМС у Кіровоградській області радять особам, які мають законні підстави, не зволікати щодо звернення з питання легалізації перебування в Україні.

Управління ДМС у Кіровоградській області