УВАГА! ПІД ЧАС ПОВІТРЯНОЇ ТРИВОГИ АДМІНІСТРАТИВНІ ПОСЛУГИ В ПІДРОЗДІЛАХ ДМС НЕ НАДАЮТЬСЯ!

10 порушників міграційного законодавства виявили у курортній зоні Запорізької області: іноземці…

10 порушників міграційного законодавства виявили у курортній зоні Запорізької області: іноземці незаконно надавали послуги відпочиваючим

10 порушників міграційного законодавства виявили у курортній зоні Запорізької області: іноземці незаконно надавали послуги відпочиваючим

В розпал літнього сезону істотно збільшується кількість іноземців, в основному вихідців із пострадянських країн, які приїжджають на Азовське узбережжя Запорізької області задля працевлаштування у курортній зоні. На жаль, не усі роблять це із дотриманням законодавства.

З метою здійсненню контролю у сфері міграції, працівники Міграційної служби області разом з представниками СБУ та оперативним складом і мобільною заставою 8-го прикордонного загону АДПСУ провели дводенний рейд у Якимівському районі.

 Оперативною групою були перевірені бази відпочинку, ринки, заклади громадського харчування, кіоски фастфудів та національних кухонь у смт Кирилівка та на косі Пересип.

Усього було перевірено близько 50 іноземних громадян, серед яких виявили 10 порушників, громадян Республіки Узбекистан, Таджикистан та Туркменістан, що не дотримались міграційного законодавства.

Стосовно 6-ти, іноземців, які незаконно реалізовували винні вироби та здійснювали приготування страв національної кухні, міграційниками були складені адміністративні протоколи за порушення встановленого порядку працевлаштування (ст. 203 КУпАП), одному іноземцю скорочено термін перебування в Україні.

Ще двоє працівників закладів харчування, один виготовляв хлібобулочні вироби, а інший «шаурму» для відпочиваючих, виявилися незаконними мігрантами. Відносно іноземців прийняті рішення про примусове повернення до країн походження – Узбекистану та Таджикистану, із забороною в’їзду в Україну на 3 роки.

Адміністративний протокол за ст. 204 КУпАП та грошовий штраф накладено і на громадянина України, який використовував найману працю туркмена без відповідного на це дозволу.

Загальна сума штрафів накладених на порушників склала 28900 грн. 

Відпрацювання місць відпочинку Міграційною службою буде тривати до кінця курортного сезону.

Управління ДМС у Запорізькій області