Шлюб іноземця з українкою – не привід порушувати міграційне законодавство

Шлюб іноземця з українкою – не привід порушувати міграційне законодавство

Шлюб іноземця з українкою – не привід порушувати міграційне законодавство

На Дніпропетровщині міграційники регулярно проводять профілактичні заходи з метою запобігання і протидії нелегальній міграції та іншим порушенням законодавства України в міграційній сфері.

В рамках заходу здійснюються перевірки місць проживання іноземних громадян щодо законності перебування останніх на території України.

Під час такої перевірки виявлено громадяна Азербайджану, про якого наступна наша історія.

Останній прибув до України у 2020 році. Сумлінно дотримуючись норм законодавства України іноземець певний час проживав у місті Кривий Ріг, вів тихий спосіб життя. Допоки не одружився на місцевій мешканці. У статусі чоловіка громадянки України наш герой дозволив собі ігнорування міграційного законодавства, що й призвело його до статусу нелегального мігранта.

За місцем проживання подружжя іноземець був виявлений працівниками міграційної служби. Відносно нашого героя складено адміністративний протокол за ч. 1 ст. 203 (Порушення іноземцями та особами без громадянства правил перебування в Україні і транзитного проїзду через територію України) Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Він зобов’язаний у 15-ти денний термін повернутися до країни походження, якщо ж ні — його видворять примусово.

Співробітники Міграційної служби продовжують відпрацювання щодо виявлення іноземців та осіб без громадянства, підстав і законності їх перебування на території України, порядку працевлаштування, надання житла тощо.

Головне управління ДМС у Дніпропетровській області