30 липня світ відзначає день боротьби із торгівлею людьми

30 липня світ відзначає день боротьби із торгівлею людьми

30 липня світ відзначає день боротьби із торгівлею людьми

За сприяння завідувача Великоолександрівського сектору УДМС було організовано участь у тренінгу: «Торгівля людьми – сучасний прояв рабства». Захід проходив на базі Великоолександрівської районної філії Херсонського обласного центру зайнятості.

Розгляньмо основні моменти, які убезпечать вас від імовірних ризиків під час поїздок за кордон, отже:

Обережно з паспортом! Ніколи нікому не віддавайте свій паспорт, окрім як працівникам посольств та прикордонних пунктів пропуску. Якщо Ви загубили паспорт або ж його відібрали у Вас силою, звертайтеся до посольства або консульства України у відповідній країні.

Робіть ксерокопії всіх важливих документів! Ще до виїзду зробіть копії Вашого паспорта, візи, страхового полісу та будь–яких інших документів, пов’язаних із поїздкою. Тримайте їх у безпечному місці окремо від оригіналів.

Не виїздіть із країни, доки не отримаєте чіткої контактної інформації про місце, де будете працювати та про безпечне надійне місце проживання. Повідомте рідним та/або друзям про детальне місце свого перебування за кордоном, а також залишіть їм детальну інформацію про Вашого роботодавця.

Будьте готові до надзвичайних ситуацій! Занотуйте контактну інформацію посольства/консульства України в тій країні, до якої збираєтесь, та негайно зв’яжіться зі співробітниками відповідної установи у скрутній ситуації.

Існують злочинні групи, які продають людей у рабство за кордон під прикриттям обіцянок законного працевлаштування. Довідайтеся, як убезпечити себе від потрапляння до тенет торговців людьми та пам’ятайте, що ніхто не захищений від таких небезпечних ситуацій.

Якщо Ви стали жертвою торгівлі звертайтесь за телефонами:

  • національна «гаряча лінія» з протидії торгівлі людьми та консультування мігрантів: 0 800 505 501 (дзвінки безкоштовні зі стаціонарних телефонів в Україні);
  • 527 – безкоштовно з мобільних телефонів в межах України;
  • (044) 238 16 57 «гаряча лінія» МЗС України для громадян України, які опинилися в надзвичайних ситуаціях за кордоном.

Управління ДМС у Херсонській області