Дніпропетровщина. Буде жити в Україні і слава і воля

Дніпропетровщина. Буде жити в Україні і слава і воля

Дніпропетровщина. Буде жити в Україні і слава і воля

Козаччина — одна з найлегендарніших сторінок історії українського народу.

Козацький дух є компонентом національної ідентичності чи не кожного українця.

У часи запорізького козацтва центром воєннополітичних баталій, місцем розташування п’яти Запорозьких Січей була територія сучасної Нікопольщини.

Тут є могила кошового отамана Запорізької Січі Івана Дмитровича Сірка, ім’я якого ще за життя було овіяне легендами, а після смерті, ось уже впродовж трьохсот років, у народній уяві обростає фантастичними сюжетами.

Щороку на початку серпня на могилі Івана Сірка проводять вшанування пам'яті славного кошового отамана, яке збирає українців з усіх областей та з-за кордону.

До заходу вшанування пам'яті Великого предка долучилися і ми - працівники міграційної служби та стали свідками грандіозного видовища, коли біля кургану проходила історична реконструкція битви, у якій козаки отримали перемогу. Крім того, на Співочому полі відбувся фестиваль «Звідси воля розлилася», де козаки не лише співали, а й показували бойове мистецтво.

І як тут не пригадати слова Великого Кобзаря: «Було колись в Україні, ревіли гармати. Були колись запорожці, вміли панувати. Панували добували і славу і волю....»

Збережемо традиції та передамо наступним поколінням, бо козацькому роду нема переводу!

Головне управління ДМС у Дніпропетровській області